Каталог техніки
Запчастини

Як обрати ґрунтообробну техніку

Перед оновленням автопарку хороший фермер ретельно вивчає всіх виробників грунтообробних машин. Це важливий процес, що вимагає часу і уваги, і від якого залежить ефективність подальшої обробки ґрунту.

При цьому важливо враховувати не тільки технічні параметри конкретної моделі, а й її популярність, наприклад, адже знайти деталь для непопулярного виробника набагато складніше і дорожче. Тому, перед тим, як придбати ґрунтообробну техніку, необхідно з’ясувати деякі питання:

  1. Прочитати та проаналізувати відгуки фермерів, які вже придбали таку саму техніку. При цьому потрібно уникати куплених коментарів, які, втім, легко розпізнати. Як правило, в них немає ні слова про практичний досвід експлуатації, а весь зміст зводиться до переліку переваг. Щоб перевірити справжність відгуку запитайте його автора про непередбачені обставини або проблеми, що виникли в ході використання техніки. Очікувати відповіді від автора підозрілого посту не варто.
  2. Обов'язково вивчіть питання про ремонт тієї чи іншої моделі. Якщо в мережі створено багато форумів, присвячених ремонту цієї техніки, то, швидше за все, чекайте частих поломок.
  3. Рушайте на виставку сільськогосподарської техніки. Це ідеальне місце, щоб безпосередньо поговорити з виробником або офіційним дилером, задати їм всі питання і самостійно оцінити машини. Такі виставки користуються популярністю через польові випробування техніки, які наочно демонструють її роботу.
  4. Якщо ви вже знаєте марку і модель бажаної машини, залишається обрати дилера. Більшість опитаних фермерів радять купувати техніку від європейських виробників в українських центрах. Це простіше і швидше, ніж пряме співробітництво з компаніями ЄС, що вимагає оформлення додаткових документів. Тому, купуючи техніку від європейського виробника в українських магазинах, ви значно спрощуєте процес покупки.
  5. Важливим етапом є ​​і вибір магазину. Варто розглянути всіх гравців ринку. Найбільш явний доказ надійності - робота з декількома виробниками. Це означає, що підприємство планує надовго закріпитися на ринку, і для цього уклало договір про постачання машин з-за кордону з безліччю фірм.

6. Про рівень магазину може свідчити підтримка взаємин з клієнтом і після оформлення покупки, у вигляді забезпечення сервісного обслуговування техніки. Тому з'ясуйте, чи має продавець послуги з налаштування обладнання перед першою обробкою ґрунту; чи може він навчити ваших співробітників правилам експлуатації; пропонує він допомогу виїзних бригад. Зверніть увагу, чи займається магазин продажем запасних частин і витратних матеріалів, якщо так, то ремонт придбаних одиниць займе набагато менше часу

 Техніка для обробки ґрунту від європейських фірм

Багато фермерів віддають перевагу європейським фірмам через якість і універсальності пропонованих моделей. Продумана система управління дозволяє контролювати роботу, не виходячи з кабіни. Переклад в режим транспортування теж не займає багато часу і здійснюється в автоматичному режимі. 

Найпопулярніші борони на світовому ринку представлені виробами компаній Razol і Köckerling. Техніка цих фірм відрізняється тривалим терміном експлуатації і надійністю.

Конструкція борін дозволяє налаштовувати їх для роботи практично на будь-якому ґрунті. І також передбачає швидкий доступ до основних вузлів системи, для їх швидкої заміни або ремонту.

На вітчизняному ринку можна знайти культиватори від європейських фірм Monosem і Köckerling. Головна їх перевага - мінімальна кількість пластику в конструкції, всі головні деталі створені з металу високої якості.

Як в Європі, так і за її межами, великою популярністю користуються дискатори Eco-Mulch. Характерними особливостями техніки цієї компанії є якісні сталеві деталі. Також деякі моделі оснащують пневмо- або гідро- приводами, що дозволяють швидко переводити їх з режиму транспортування в робочий стан, і навпаки.

 

Якщо говорити про глибокорозпушувачі, можна виділити моделі компанії Razol. Цей вид техніки під час роботи схильний високих навантажень, тому машина повинна відрізнятися міцної і надійною конструкцією. Техніка фірми Razol відрізняється спеціальною формою зубів, що дозволяє зменшити опір грунту, і застосуванням металу високої якості у виробництві головних деталей.

При експлуатації європейської техніки в Україні у покупців не виникає додаткових труднощів. Мережа сервісних центрів популярних брендів працює по всій країні, а деталі можна швидко замовити у виробника.

 

Техніка для обробки ґрунту від американських виробників

  

Однією з провідних країн Америки з виробництва машин для обробки ґрунту є Сполучені Штати і Аргентина.

80% дохідної частини бюджету Аргентини забезпечує саме сільськогосподарський комплекс, але, незважаючи на це, уряд практично не займається питанням фінансової допомоги фермерам. З цієї причини виробники сільськогосподарської техніки головний упор роблять на доступні ціни, намагаючись зберегти високу якість продукції. Аналіз місцевих машинобудівних компаній показує, що вони випускають міцну техніку, що користується попитом не тільки в Аргентині і на американському континенті, а й за його межами.

Досягти низьких цін вдається за рахунок меншої оплати праці робітників, ніж, наприклад, в тих же Сполучених Штатах. Крім цього, техніка з Аргентини не відрізняється ні ультрасучасними технологіями, ні великим набором функцій, що так само спрощує виробництво і дозволяє ще більше знизити собівартість...

Сільськогосподарська техніка від топових компаній США Massey Ferguson, Fendt або John Deere, експортується в багато країн. Моделі цих виробників примітні використанням сучасних технологій у виробництві і автоматизованими системами, які спрощують робочий процес. Завдяки цьому навіть через роки після покупки модель залишається однією з передових в своїй ніші. Але ось кошти, щоб придбати техніку для роботи з ґрунтом зі Штатів має не кожен фермер.

Техніка для обробки ґрунту від вітчизняного виробника

Українські фірми з виробництва сільськогосподарської техніки не відстають від закордонних і можуть запропонувати фермерам чимало аналогів європейських і американських моделей. Серед українських виробників варто відзначити машини для обробки ґрунту від компанії «Галещина Машзавод™».

Цей завод займається виробництвом:

  1. Плугів чизельних, в тому числі із серії «Хома», завдяки яким можна безвідвально зорати ґрунт на глибині до 30 см, наситити її киснем і мінералами, а також запобігти ерозії;
  2. Зубових і дискових борін з продуманою конструкцією, що забезпечує надійну експлуатацію;
  3. Запасних частин для більшості машин;
  4. Дискових причіпних і прикатних котків для борін, які допомагають ущільнити поверхню, знизити випаровування і поліпшити контакт насіння з ґрунтом;
  5. напівнавісних і напівпричіпних культиваторів з високим ККД, забезпеченим точністю і ефективністю захоплення.


Вся техніка цього виробника створюється в різних варіаціях з різною шириною захвату, завдяки чому покупець може вибрати ідеальну для себе модель. Всі складові деталі виготовлені відповідно до світових стандартів якості і зручні для транспортування, тому можуть працювати як із зарубіжними, так і вітчизняними тракторами. І, на відміну від зарубіжних аналогів, техніка українського заводу не вдарить по кишені аграрія. Крім того, «Галещина Машзавод™» забезпечує супровід своєї продукції: фермер, який купив техніку цього заводу, отримає гарантійний ремонт протягом року, і не буде мати труднощів з пошуком запчастин.

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
Ім\'я*
Email
Введіть коментар*
Рекомендовані товари