Каталог техніки
Запчастини

Огляд борони дискової глибокого розпушування "Солоха"

Одне з гармат, широко використовуваних під час передпосівного або сезонного поверхневого обробітку грунту, призначених для вирощування кормових, зернових або технічних культур - дискова борона. Вона використовується як причіпний агрегату до тракторів.

В асортименті українського виробника сільгосптехніки «Галещина машзавод» представлено кілька лінійок борін, серед яких - агрегати серії «Солоха». Вони призначаються для обробітку грунту різного механічного складу із закладенням в неї пожнивних залишків з поверхні поля. Також знаряддям готують грунт перед сівбою озимих культур і після збирання просапних - без необхідності глибокого обробітку.

Особливості дискової борони «Солоха»

Дискова борона «Солоха» глибокого розпушування може застосовуватися в усіх грунтово-кліматичних зонах України. Вона використовується для підготовки під посів і весняного розпушування грунту, створення рівномірно ущільненого посівного ложа з мелкокомковатою структурою, а також для повного знищення молодих бур'янів і перешкоджання їх повторним посівам.

Основні переваги обробітку грунту бороною - істотне зменшення витрат на пальне і більш висока швидкість роботи в порівнянні з традиційною обробкою плугом. Важливим є також зручність в роботі: в результаті не доводиться мати справу зі скупченнями рослинних залишків, надмірно ущільненої грунтом, гребенями і борознами.

Крім того, моделі «Солоха» відрізняються рядом додаткових плюсів:

- стійкість до твердих грунтів і пожнивних решток;
- довговічність дисків борони;
- стабільна глибина обробітку;
- можливість опціонної комплектації катком.

Всі вони обумовлені особливостями конструкції знаряддя.

Про конструкції «Солохи»

Конструкція борони передбачає наявність двох батарей: на першій встановлені диски «ромашка», а на задній - суцільні. Вирізні диски видаляють пласти оброблюваного грунту, а цілі - подрібнюють і перемішують його. Завдяки такій комбінації і великого навантаження на диски, обробка проходить якісно і на необхідній глибині, навіть якщо грунт підвищеної твердості або на її поверхні присутня велика кількість пожнивних залишків.

Будь-який диск борони можна замінити окремо від інших. Це істотно полегшує обслуговування і дозволяє вставити новий диск прямо на полі.

Обидві дискові батареї «Солохи» розділені на три секції. Кожна з них спирається на вузли з роликовими підшипниками, надійно захищеними від потрапляння всередину пилу і бруду. Це підвищує довговічність конструкцій і швидкість їх ремонту. На всіх боронах модельного ряду «Солоха» встановлюються диски діаметром 710 мм. У порівнянні зі стандартними 650 мм, ресурс таких дисків збільшений мінімум на 30%.

У конструкції всього модельного ряду присутня модифікація, яка уможливила реалізацію головної переваги «Солохи» - рівномірну глибину обробітку. Раніше зміна вологості грунту або присутні в ній рослинні залишки могли впливати на кут атаки батарей - основний конструктивний елемент, що впливає на показник глибини. Тепер же високе навантаження на кожен диск борони (130 кг) і наявність обмежувача на колісній підвісці не допускають суттєвих коливань.

Кожна з моделей «Солохи» може додатково комплектуватися катком. Його функція - подрібнення великих земляних грудок і створення фону, що зменшує випаровування вологи з ґрунту. Він складається з пластин, завдяки яким каток не забивав вологим ґрунтом або рослинними залишками.

Модельний ряд «Солохи»

Дискові борони глибокого розпушування «Солоха» представлені в декількох варіантах конструкцій. Всі вони мають схожі робочі характеристики, але також ряд відмінностей:

Модель

БГР-4,2

БГР-6,7

БГР-9,3

Агрегатується (клас трактора)

30-50 кН

240 кН и выше

от 420 кН

Ширина захоплення

4,2 м

6,7 м

9,3 м

Окупність (за рахунок економії ПММ)

1 324 га

2 150 га

1 324 га

Довжина в робочому положенні

8,08 м

8,7 м

9,9 м

Ширина в робочому положенні

4,23 м

7,25 м

9,4 м

Висота в робочому положенні

1,16 м

1,65 м

1,75 м

Довжина при транспортуванні

8,35 м

8,5 м

9,5 м

Ширина при транспортуванні

4,23 м

4,4 м

4,2 м

Висота при транспортуванні

1,16 м

2,65 м

4 м

Дорожній просвіт

380 мм

300 мм

430 мм

Маса

4 250 кг

7 690 кг

12 850

Робоча швидкість

6-10 км/год

8-12 км/год

10-12 км/год

Продуктивність

2,5-4,2 га/год

5,4-8 га/год

9,3-11,3 га/год

Глибина обробітку

10-22 см

10-20 см

10-23 см

Витрата палива (орієнтовний)

9,3-11,5 л/га

9,3-11,5 л/га

5-6 л/га

Як для будь-якого іншого обладнання компанії «Галещина машзавод», при розробці і виробництві «Солохи»:

- враховуються існуючі технології і вимоги до обробітку ґрунту;
- використовуються новаторські розробки і сучасні технології в області виробництва сільськогосподарського обладнання;
- мінімізуються витрати, що позитивно відбивається на вартості;
- застосовуються високі стандарти якості та надійності продукції.

«Солоха» - високоекономічний і продуктивний агрегат. Тому для кожного, хто прагне підвищити ефективність роботи і зменшити поточні витрати, гідним рішенням стане купити дискову борону цього модельного ряду. Окупність досягається завдяки суттєвій економії паливно-мастильних матеріалів і ефективній роботі сучасного обладнання.

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
Ім\'я*
Email
Введіть коментар*
Рекомендовані товари