Каталог техніки
Запчастини

Чи принесуть захист від рейдерства сільгоспземель зміни в Земельному Кодексі?

Защита от рейдерства

Чергові зміни до Земельного Кодексу України дадуть аграріям додатковий захист від рейдерства та неправомірного захоплення земель сільгосппризначення.

Під час засідання Комітету з питань аграрної політики були винесені на обговорення питання, пов'язані з введенням комплексу заходів, спрямованих на протидію рейдерству.

Так, прийняті зміни дозволять на законодавчому рівні здійснити прозоре та відкрите використання земель, завдяки їх включенню в програму державних торгів. З цією метою дані про всі земельні ділянки будуть внесені до земельного кадастру, що спричинить за собою збільшення надходжень до державної скарбниці від внесення земельних платежів.

Захист сільгоспугідь від неправомірного захоплення дозволить здійснити не тільки захист держбюджету від втрат, але й забезпечить аграріям можливість захищати свою власність на законодавчому рівні.

Підготовка до провадження програми передбачає розробку дієвих ефективних механізмів протидії рейдерству та захисту сільськогосподарських земель. Даний законопроект Комітет рекомендував Раді прийняти в цілому як Закон.

Пропозиції були затверджені Комітетом та винесені для розгляду Верховною Радою на 10-ій сесії. Обговорення законопроекту буде проведено в період лютий-липень 2019 р

Проведені обговорення та винесені на розгляд в Раду проекти змін до законодавства ще на крок наближають українську аграрну галузь до стандартів ЄС. Наскільки робочим виявиться механізм - покаже час.

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
Ім\'я*
Email
Введіть коментар*