Каталог техніки
Запчастини

Тенденції розвитку ринку сільгосптехніки в 2019 році

Зміст:

Світовий ринок сільськогосподарської техніки прогресує стрімкими темпами. І сьогодні застосування аграріями по всьому світу інноваційних безпілотних технологій, електрокомбайнов, систем GPS-моніторингу посівів - зовсім нє фантазії. Україна в цьому плані намагається не відставати від інших розвинених країн. І показує цілком обнадійливий ріст у всіх сегментах виробництва сільськогосподарської техніки. Родючі ґрунти України - основне багатство країни, а чорнозем за родючістю визнаний усіма експертами кращим в світі. Безумовно, такий грунт потребує якісної і продуктивної техніки, яку можуть забезпечити сучасні технології. Але які ж новинки сільгосптехніки представлені сьогодні і в чому ж їх перевага?

Види техніки в сільському господарстві. Новинки представлені на ринку.

Розглянемо ж, яка техніка використовується в сільському господарстві, які основні тенденції розвитку сільгосп сегмента, а також які технології і техніка використовується сьогодні в Україні. Для якісної обробки грунту застосовується досить великий арсенал сільгосптехніки - культиватори, борони та інші види, які є в основній своїй масі причіпним обладнанням до трактора.

Трактори

Виробники тракторної техніки, незважаючи на ряд несприятливих факторів, все ж намагаються подолати труднощі, як фінансового характеру, так і організаційного. Впровадження європейської системи техрегламентів на тлі скасування в 2016 році обов'язкової сертифікації сільгосптехніки - має позначитися на підвищенні конкурентоспроможності на міжнародному ринку вітчизняних виробників. Нововведення спостерігаються і в технологічній структурі трактора - впроваджуються елементи комп'ютеризації та інтелектуалізації устаткування, що підвищує і рівень техніки, і позначається на продуктивності. Серед удосконалень - і спрямованість на екологічність. Відзначимо, що трактора потужністю 82-136 к.с., які підходять для борін від 2,4 м до 6 м займають найбільш істотну частку (33,3%). Техніка могутніше 136 к.с. зазвичай застосовується для важких борін до 21 м і користується меншим попитом. Кращим в Європі трактором вважається фінський Valtra, який незабаром виявиться і на українському ринку.

трактор

трактор

Комбайни

комбайн

Херсонський машинобудівний завод налагодив виробництво фінських комбайнів Skif-280 Superior, що представляють собою більш вдосконалену версію фінського комбайна Sampo Rosenlew SR 3085 Superior.

комбайн

Останні новинки 2018 року було представлено компанією VERSATILE на літній виставці Агро-2018. Серед найбільш очікуваною - новий комбайн 4 класу NOVA. Дана модель комбайна надекономічного, характеризується компактністю і розрахована на невеликі підприємства.

Зернові сівалки

Зернова сівалка знаходиться в категорії "навісне обладнення" до міні-трактора або мотоблока. Використовується в будь-якому фермерському господарстві для внесення в ґрунт насіння овочевих і зернових культур. У цьому сегменті кілька новинок:

  • ALFA 6 - від ELVORTI для mini-till

Зерновая сеялка

  • VESTA 8 PROFI – сівалка пневматична модернізована

Зерновая сеялка

  • ASTRA 3 – навісна

Зерновая сеялка

Всі представлені зернові сівалки зручні при експлуатації і високої якості.

культиватори
Чи не обходяться аграрії і без культиваторів, за допомогою яких розпушують і розорюють землю, роблять підгортання, виконують боронування і нарізку борозен. Серед новинок культиваторів:

Культиватор

Комбинированный полуприцепной ККП-6 «Кардинал»

Борона

Механізм сільськогосподарського застосування. Широко використовується аграріями для обробки грунту, що оберігає грунт від висихання, вирівнює її поверхню, руйнує ґрунтову кірку, знищує бур'яни. Дана категорія представлена лінійкою нових борін:

Зубовая борона

борона дисковая

Від компанії «Галещина Машзавод» представлена ціла лінійка дискових важких борін, глубокорихлювачів і універсальних середніх культиваторів. Яка сільгосптехніка найкраще підійде для вашого господарства - звичайно ж, виходячи із завдань, поставлених перед технікою і технічних характеристик.

Сільгосптехніка рейтинг

Лідерами серед світових виробників відмінної якості сільгосптехніки залишаються наступні компанії:

  • John Deere
  • Claas
  • New Holland
  • Crimme
  • Horsch
  • Challenger

Не відстають від світових виробників і наші вітчизняні. Наприклад Галещина Машзавод випустила кілька оновлених одиниць техніки. Одна з них борона verty till для інноваційної обробки грунту.

Сервісні центри, що знаходяться в структурі виробників сільгосптехніки надають відмінний сервіс, який забезпечується наявністю оригінальних запчастин, завжди присутніх на складі в якості комплектуючих.

Загальна характеристика ринку сільгосптехніки в Україні

Як показує статистика, середні і великі аграрні компанії, фермерства налаштовані на придбання нової техніки. Дрібні фермерські господарства віддають перевагу вітчизняним виробникам, оскільки вона дешевша і доступніша. На український ринок сільгосптехніки впливають такі фактори, як:

  • купівельна спроможність агропідприємств, що робить вплив на фактичний попит на техніку
  • політика держави щодо сільгоспгалузі в цілому, і що виявляється в регулюванні внутрішнього ринку і в лояльності до національних виробників
  • економічне становище України
  • інвестиційний клімат в країні 

Також присутня кадрова проблема штату механізаторів, що змушує на тіснішу співпрацю з коледжами та вищими навчальними закладами.

Фінансування покупок сільгосптехніки

Незважаючи на факт дотування агропромислового комплексу в Україні - результативність залишається не такою, як хотілося б. І основна причина - участь великої кількості чиновників на всіх стадіях фінансування, що робить більш тривалим за термінами виділення бюджетних коштів. Також слід зазначити і відсутність доступу деяких підприємств до держпідтримки. Сільськогосподарські кредити - найбільш прийнятний на сьогоднішній день спосіб придбання сільгосптехніки, чим і користуються сьогодні аграрії. Для отримання кредиту необхідно надати банку:

  • фінансову гарантію повернення наданих банком коштів різним способом - у вигляді автомобіля, нерухомості, техніки, майнового поручителя
  • інформацію про реальні доходи

Також сьогодні аграріям пропонується державна програма, яка компенсує до 40% за покупку сільгосптехніки вітчизняного виробництва. І техніка "Галещина Машзавод" бере участь в програмі, а придбати можна безпосередньо з заводу, або звернувшись до наших дилерів та партнерів.

Кредитні програми для сільгоспгосподарств

До найбільш перспективних відносяться операції з авалювання векселів та надання гарантій платежу. Крім цього, ряд банків України демонструє програми з пільговою процентною ставкою для покупки устаткування і сільгосптехніки, а саме - овердрафт, вексельні програми, відкриття кредитної лінії на поповнення оборотних коштів і т.д. Пропонуються і програми фінансування конкретних проектів з підвищення енергоефективності, заручаються при цьому експертної підтримкою міжнародних фінустанов, впроваджують метод аграрних розписок - абсолютно нового фінансового інструменту на ринку, при якому передбачається формалізований механізм отримання коштів безпосередньо під заставу майбутнього врожаю.

Основні тенденції на ринку

Уподобання українських аграріїв дещо змінилися, і все через розвиток ринку сільгосптехніки в самій країні. Переймаючи зарубіжні технології, виробники сільгосптехніки таким чином вдосконалюють вітчизняну техніку, роблять її більш привабливою і зручною в експлуатації. І останнім часом відзначається тенденція на придбання техніки саме вітчизняних виробників. Позитивна динаміка також відчувається і через скасування спецрежиму відшкодування ПДВ в Україні, що і стимулює, і підштовхує до того, щоб інвестувати в покупку нової техніки, причому всіх сегментів. Нововведення в оподаткуванні аграріїв - також впливає на придбання сільгосптехніки, особливо вітчизняної. Сьогоднішні аграрії від техніки очікують - надійність, високу продуктивність, доступність застосування і простоту в обслуговуванні. Останнім часом активно себе проявляють і фермери середнього і дрібного класу. У даних представників присутнє бажання оновити морально і технічно застарілий парк сільгосптехніки. І серед найбільш придбаних видів техніки: маленькі сівалки і раскидувачі, причіпні раскидувачі, самохідні обприскувачі, техніка для обробки грунту, культиватори, борони, тобто, техніка, що дозволяє легко обробляти 3-5 тис. Га. В принципі, у кожного з українських аграріїв свої особисті в їх нелегкому бізнесі вподобання, на які вони спираються, при придбанні техніки для своїх потреб.

Тенденції та події 2019 року

Глобальний ринок сельскохозтехнікі, як передбачається, буде показувати помірне зростання і, швидше за все, до 2020 року досягне цифри - понад $ 200 млрд. США. При цьому, зважаючи на зростаючі інвестиційні можливості в сільгоспсекторі. Передбачається, що в найближчі роки ринок сільгосптехніки буде характеризуватися все ж позитивним прогнозом. В Україні будуть вітатися іноземні інвестиції в сільгоспсектор, що в свою чергу, посприяє високому впровадження різних видів техніки і її популяризації протягом 2019 року. Розглядатимуться і питання альтернативних видів палива, оскільки зростаючі ціни на вже традиційні та стурбованість стану аграрного комплексу в цілому цьому сприяють. Кредитні програми, а також програми компенсації для сільгоспгосподарств в країні не втратять своєї актуальності і в 2019 році, що дозволить галузі розвиватися і далі.

Висновок

На закінчення хочеться відзначити, що все змінюється і виробництва сільгосптехніки не стоять на місці, як в цілому і аграрний сектор, нарощують свої обороти, удосконалюються. Розробляється новітня техніка з інноваційними технологіями, із закладеною високою ефективністю обробки землі при економії палива. При цьому, приділяється велика увага і зовнішному дизайну сільгосптехніки, від деяких моделей тракторів і комбайнів просто око не можна відвести. Так що ринок сільгосптехніки продовжує динамічно розвиватися, незважаючи ні на які кризи, і скоро порадує більш досконалими зразками. Про всі новинки реально дізнатися з інформації, постійно подається в ЗМІ.

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
Ім\'я*
Email
Введіть коментар*