Каталог техніки
Запчастини

На українців чекає суворий контроль якості харчових продуктів та подовження мораторію на відчуження земель

Мораторій на відчуження земель подовжений

7-ий номер "Відомостей Верховної Ради України" познайомив українців зі змінами, внесеними до Земельного Кодексу України. Законом регламентована пролонгація мораторію на відчуження земель сільгосппризначення, а також на можливість внесення права на земельні паї в частку статутних капіталів. Дія заборони триватиме аж до початку дії Закону про обіг земель сільгосппризначення, але не настане раніше, ніж 01.01.2020г. Супутні зміни КМУ доручив розробити до березня 2019 р.

Зміни в законодавчому кодексі торкнулися сфери виробництва та реалізації харчових продуктів. З моменту вступу змін в силу, виробники зобов'язані надавати споживачам повну інформацію про харчові продукти для забезпечення захисту споживачів. Також зміни спрямовані на створення максимально комфортної соціально-економічної ситуації серед громадян.

Законом визначено назви харчових продуктів, що викликають алергічні реакції, номенклатура інгредієнтів, зміст основних найменувань та термінів, ранжування інформації, обов'язкової до надання на ознайомлення споживачам, порядок зазначення інформаційних даних.

З моменту вступу змін в силу виробники та постачальники харчових продуктів зобов'язані дотримуватися норм номенклатури, інформування споживачів, а також подавати повну інформацію про склад товару, засобах маркування, державного контролю.

Зміни торкнулися сфери виробництва етилового, коньячного плодового спирту, тютюнових та алкогольних виробів, органічної сільгосппродукції, кормів та добробуту тварин.

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
Ім\'я*
Email
Введіть коментар*