Каталог техніки
Запчастини

В Україні з’явиться біржа на базі блокчейн-технології

Українські фермери зможуть користуватись торговою платформою, запущеною на базі блокчейн-технології.

Навесні 2019 року в Україні з’явиться перша в світі торгівельна біржа для обміну с/г товарами, яку було розроблено, на основі технології децентралізованого реєстру, або - «блокчейн». Про це на конференції повідомив Ігор Тиньков, повідомляє Уніан.

Після запуску платформи, її учасники зможуть здійснювати продаж та купівлю соломи, кукурудзи та інших сільськогосподарських товарів.

«Ми чудово розуміємо, що майбутнє за блокчейн-технологією, саме тому ми вирішили створити першу в світі торгівельну біржу для продажу сільськогосподарських товарів. Таким чином, ми плануємо об’єднати всіх учасників ринку - тобто, тут будуть займатись торгівлею не тільки великі та відомі компанії з виробництва с/г продукції, а й звичайні фермерські господарства та агрохолдинги. Біржа дозволить здійснювати не тільки угоди предметом яких є контракти з фактичною поставкою товару, але і керувати ризиками шляхом здійснення хедж-операцій». - повідомив Ігор Тиньков.

Також він звернув увагу на те, що платформа є унікальною, оскільки крім придбання товарів дозволяє ще й страхувати їх. Серед основних переваг біржі називають високий рівень захисту, швидкі перекази і, звісно ж, цілодобову роботу.

Спеціалісти стверджують, що проект зможе окупити себе вже через 5 років. Спочатку робота буде організована лише на території України, а згодом і в Європі та навіть Африці. В планах розробників запустити платформу вже навесні 2019 року.

Роман Назаров – гендиректор «Digital Pulse of the Land» пояснив, що головна мета біржі – об’єднання всіх «гравців» ринку. Кожен учасник платформи матиме можливість поділитись не тільки товарами, але і технологіями виробництва та досягненнями, тим самим підвищуючи ефективність всієї галузі. Він також додав, що на етапі тестування робота біржі розпочнеться в декількох регіонах України.

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
Ім\'я*
Email
Введіть коментар*